miercuri, 20 noiembrie 2013

Birocratia – amenintare sau oportunitate?

Aceasta tema este importanta, deoarece  in cadrul tuturor relatiilor dintre administratia centrala si cea locala, intre administratia publica si cetatean intervine birocratia. Ipoteza de la care am pornit in realizarea eseului este ca birocratia reprezinta o amenintare pentru dezvoltarea tarii din punct de vedere economic, social, cultural etc si creste coruptia.
Pentru a putea sa vedem ce influenta exercita birocratia in cadrul unei societati, este necesar sa cunoastem ce inseamna birocratia.
Birocraţia reprezinta un mod de organizare destinat administrării pe scară largă a unor resurse prin intermediul unor persoane specializate, de regulă plasate într-o structură ierarhică şi dispunând de atribuţii, responsabilităţi şi proceduri strict definite.
Termenul “birocratie” a fost introdus de sociologul german Max Weber, care a dorit sa identifice sursele de autoritate intr-o organizatie. Asadar, exista organizatii orientate spre lider, organizatii patriarhale si organizatii birocratice....Citeste mai mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu